Digital borgerinddragelse giver flere fordele, herunder:

  1. Data giver et objektivt grundlag for beslutningstagning
  2. Data hjælper med at identificere tendenser og problemområder
  3. Data viser effektiviteten af jeres politikker og programmer
  4. Data øger gennemsigtigheden og ansvarligheden
  5. Data forbedrer ressourceallokeringen og den langsigtede planlægning

Lad os se nærmere på hver af disse fordele.

5 måder hvorpå digital borgerinddragelse fører til bedre dataunderstøttet beslutningstagning

1. Digital borgerinddragelse giver et objektivt grundlag for beslutningstagning

Som beslutningstager vil du gerne undgå personlige fordomme, antagelser eller ti højlydte borgeres mening, når du har til opgave at udvikle programmer eller politikker for jeres lokalsamfund. Når alt kommer til alt, afspejler disse meninger sjældent borgernes præferencer, erfaringer og idéer i jeres kommune, hvilket kan føre til forkerte investeringer, utilfredse borgere og til, at I skal starte forfra. Derfor er det vigtigt at inddrage flere mennesker i disse beslutningsprocesser.

Ved at bruge en digital platform som CitizenLab til at inddrage lokalsamfundet og møde borgerne digitalt har I mulighed for at inddrage flere fra jeres borgere (12 x flere i gennemsnit) og skabe mere objektive datasæt at arbejde med. Dette kan til gengæld hjælpe jer med at træffe mere informerede og præcise beslutninger, der reducerer risici og samtidig øger værdiskabelsen i jeres samfund. Det forbedrer tilliden mellem kommunen og borgerne.

2. Data fra digital borgerinddragelse hjælper med at identificere tendenser og områder, der giver anledning til bekymring

Når I har flere data fra jeres borgere, får I også mulighed for at identificere mønstre og tendenser, som ellers måske ikke ville være blevet opdaget. Disse tendenser kan hjælpe jer med at opdage klare problemområder og prioritere ressourcerne effektivt for at løse problemerne i tide.

CitizenLabs indsigt er drevet af kunstig intelligens (AI) og Natural Language Processing, som hjælper jer med præcist og effektivt at opdage disse tendenser gennem visuelle søgeordskort. Tænk på det som at have en dataanalytiker ved din side, der hjælper dig med at finde mening i jeres borgeres idéer og input. Kommuner der bruger CitizenLabs platform, bruger 55 % mindre tid på rapportering, så de i stedet kan fokusere på det større billede og forudse deres lokalsamfunds fremtidige behov for at planlægge i overensstemmelse hermed.

3. Data viser effektiviteten af jeres politikker og programmer

Som vi alle ved, er udarbejdelsen af en politik eller et program ikke det sidste skridt på en beslutningstagers rejse – I skal også evaluere og eventuelt foretage justeringer.

Når I inddrager jeres samfund online via en platform som CitizenLab, kan I nemt følge op på projekter samme sted for at afgøre, om politikker og programmer når de tilsigtede mål. På den måde kan I identificere områder, hvor disse ændringer har skabt en positiv effekt, og områder, hvor der er behov for forbedringer eller ændringer for at tjene borgerne bedre.

Det kan også hjælpe jer med at vælge en mere smidig tilgang til opfølgning for at sikre, at I stadig opfylder borgernes skiftende behov. Til gengæld vil de medlemmer af lokalsamfundet, der har deltaget i et projekt på jeres online platform, sætte pris på at have ét centralt sted, hvor de kan vende tilbage for at få opdateringer og fortsat engagere sig.

4. Digital borgerinddragelse øger gennemsigtighed og ansvarlighed

Ifølge OECD’s rapport Building Trust to Reinforce Democracy har i gennemsnit kun 4 ud af 10 borgere tillid til deres kommune og kun 4 ud af 10 mener, at de har mulighed for at give deres mening til kende om lokale beslutninger, der har indflydelse på deres lokalsamfund.

Heldigvis giver en platform som CitizenLab borgerne mulighed for at give deres mening til kende og interagere med deres lokale ledere. Og disse data kan derefter danne grundlag for beslutninger og hjælpe lederne ved at vise, at deres handlinger er baseret på feedback fra lokalsamfundet og ikke på deres egne personlige dagsordener. Denne form for gennemsigtighed kan bidrage til at øge borgernes tillid, fordi det viser ansvarlighed at forbinde beslutninger med data. Det kan ligeledes være med til at opbygge støtte til jeres offentlige initiativer og skabe et lokalsamfund, der engagerer sig løbende.

5. Data forbedrer ressourceallokeringen og den langsigtede planlægning

Med strammere budgetter, stigende omkostninger og nye udfordringer for eksempelvis klima og bæredygtighed må kommunerne finde måder at fordele de begrænsede ressourcer effektivt på. Datadrevet beslutningstagning kan være med til at sikre, at ressourcerne prioriteres til de områder, der har mest brug for dem, i overensstemmelse med lokalsamfundets prioriteter.

Ved at udarbejde planer – fra lokalplaner til mobilitets- og klimaplaner – baseret på data fra jeres digitale borgerinddragelse kan I sikre mere fremtidssikre planer. Planlægning på lang sigt ved hjælp af indsigt fra jeres digitale platform kan hjælpe jer med at undgå dyre fejltagelser og hjælpe jer med at beslutte, hvordan I bedre kan fordele ressourcerne over tid.

Træf bedre beslutninger ved hjælp af data fra jeres CitizenLab platform

Data der kommer direkte fra jeres lokalsamfund, kan hjælpe jer med at evaluere effekten af jeres politikker og programmer, så I opfylder både jeres interne mål og forventningerne fra jeres lokalsamfund.

De dage, hvor det var svært at nå ud til folk, er for længst forbi – I kan nu møde borgerne online og engagere flere, indsamle deres feedback og input, nemt analysere dem ved hjælp af den teknologiske udvikling og øge værdiskabelsen af jeres endelige beslutninger som følge heraf.

Investering i digital borgerinddragelse er pengene værd

Det er klart, at det har en positiv indvirkning på jeres beslutningstagning, hvis I tilføjer en digital platform til jeres værktøjskasse til borgerinddragelse. Mere inkluderende og retfærdige beslutninger vil føre til mere støtte og tillid og i sidste ende øge afkastet på jeres investering. Men flere og bedre data er blot nogle af de eksempler, der gør digital borgerinddragelse værd at investere i. Vil du vide mere?

Download dit eksemplar af vores nyeste guide: The ROI of online community engagement (ENG).